Един от висшите командири на Ислямската революционна гвардия на Иран Касем Солеймани разкритикува остро заплахите на американския президент Доналд Тръмп срещу Иран, изтъквайки, че ако Вашингтон започне война срещу Ислямската република, Иран ще я приключи, съобщава иранската агенция "Тасним".

Висшият ирански военен посочи, че САЩ не са направили нищо, за да наложат силите си срещу Иран през последните 20 години, наричайки Тръмп "комарджия".

За Иран празните заплахи на Тръмп не заслужават отговор

За Иран празните заплахи на Тръмп не заслужават отговор

Трябва да се отговоря с действия

"Комарджията Тръмп! Сам ще застана срещу теб. Ние, иранската страна, преживяхме тежки събития. Вие може да започнете война, но ние ще сме тези, които ще я приключим. Питайте предшествениците си за това. Така че спрете да ни заплашвате. Знаете, че тази война ще разруши всичко, което притежавате. Готови сме да се изправим срещу вас", подчерта Солеймани.

Тръмп предупреди иранския президент Хасан Рохани в неделя в профила си в "Туитър", че ако Иран продължи да заплашва САЩ, той ще бъде изправен пред "ужасни последствия", след като Рохани заяви, че война с Иран ще бъде "майка на всички войни".

Армията на Иран плаши САЩ с "категоричен и невъобразим" отговор

Армията на Иран плаши САЩ с "категоричен и невъобразим" отговор

САЩ щели да съжаляват