Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир Абдолахиан обърна внимание, че ако продължи военните престъпления срещу палестинците Израел би получил отговор от "останалата част от Оста" и ще носи отговорност за последствията, съобщава "Ройтерс".

Израел удря Газа като отмъщение за нападението на "Хамас" тази седмица, което уби най-малко 1300 души. Повече от 1500 палестинци са убити след отговора. Иранският министър каза, че разселването на палестинците и спирането на водата и електричеството в ивицата Газа се считат за военни престъпления.

"Някои западни служители поставиха под въпрос дали има намерение да се отвори нов фронт срещу ционисткото образувание. Разбира се, при продължаване на тези обстоятелства, които са военни престъпления", каза той, говорейки чрез преводач след като пристигна в ливанската столица Бейрут.

Газа остава и без гориво до часове, генераторите в болниците спират

Газа остава и без гориво до часове, генераторите в болниците спират

Червеният кръст обезпокоен за доставката на помощи и лекарства

Оста на съпротивата се отнася до съюз между Иран, палестински и ливанската въоръжени групировки, Сирия и други фракции. Въпреки различните им идеологии, те са обединени от декларираните си цели да се противопоставят на Запада, Израел, арабските държави от Персийския залив, сунитските бойци и Организация на муджахидините на иранския народ.