Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обвини Иран, че разполага "много опасни оръжия" в Сирия като част от кампания за застрашаване на Израел, съобщава "Ройтерс".

Иран "открито призовава, ежедневно, за унищожаване, елиминиране на Израел от лицето на земята и практикува отявлена агресия срещу нас", изтъкна Нетаняху пред журналисти по време на посещение в Кипър.

"Сега се стреми да разположи много опасни оръжия в Сирия ... заради конкретната цел на унищожението ни", допълни израелският премиер.

По думите на Нетаняху, който се срещна с гръцкия си колега Алексис Ципрас и кипърския президент Никос Анастасиадис, в интерес на всички е да бъде осуетена опасността, която представлява Иран.

Той заключи, че всички признават тази агресия и правото на Израел да се защитава.

Иран: От векове никого не сме нападали

Иран: От векове никого не сме нападали

Иран изпълнява задълженията си за разлика от САЩ

Довечера (в 21 часа българско време) американският президент Доналд Тръмп ще обяви дали САЩ ще се изтеглят от ядреното споразумение с Иран. Индикациите са, че Тръмп ще направи решителната стъпка. Утре Нетаняху е в Русия, където ще разговаря с руския президент Владимир Путин.

Алексис Ципрас е заявил, че въпреки че споделя тревогите на Израел по отношение на Иран, той се противопоставя на отказването от споразумението.

Съгласно споразумението, сключено между Ислямската република и шестте световни сили (САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Русия и Китай), Иран трябва да ограничи ядрената си програма в замяна на облекчаване на санкциите.

Русия предупреди САЩ с вредни последици, ако се изтеглят от сделката с Иран

Русия предупреди САЩ с вредни последици, ако се изтеглят от сделката с Иран

Тръмп обявява решението си в 21 часа българско време