Среднощните заплахи на американския президент Доналд Тръмп срещу Иран са равнозначни на "психологическа война", а Техеран ще продължи да се противопоставя на враговете си. Това се закани висш командир на елитната Революционна гвардия на Иран, съобщава "Ройтерс".

"Ние никога няма да се откажем от нашите революционни убеждения... ще се противопоставим на натиска на враговете... Америка не иска нищо друго освен да унищожи Иран... ( но) Тръмп не може да стори нищо лошо срещу Иран", подчертава Голамхосеин Гейбпарвар.

Тръмп предупреди Иран никога да не заплашва САЩ

Тръмп предупреди Иран никога да не заплашва САЩ

Или ще понесат последици, рядко претърпени от някого в историята

Иранският президент Хасан Рохани предупреди вчера, че враждебната политика на Тръмп към Техеран може да доведе до "майката на всички войни".

Тръмп реагира късно снощи в съобщение в Туитър, написано с главни букви, казвайки на Рохани "никога не заплашвайте отново САЩ" или Иран ще бъде изправен пред тежки последствия.

Иран: Преговорите със САЩ са безполезни

Иран: Преговорите със САЩ са безполезни

По повод на ядреното споразумение

Официални представители на САЩ, запознати с въпроса, са заявили пред "Ройтерс", че настоящата комуникационна офанзива на администрацията на Тръмп е трябвало да работи заедно със санкции, които предизвикват размирици и оказват натиск върху Иран да прекрати ядрената си програма и подкрепата си за екстремистки групировки.

Междувременно от иранското външно министерство заклеймиха коментарите на американския държавен секретар Майк Помпео, че държавното ръководство на Иран може да бъде оприличено повече на "мафия отколкото на правителство". Според иранското външно ведомство коментарите на Попмео били "лицемерни и абсурдни". 

"Лицемерната и абсурдна реч на американския държавен секретар... беше само пропагандно упражнение и показа неограниченото отчаяние на американската администрация повече от всякога", посочи говорителят на иранското външно министерство.