Иран е увеличил три пъти производството си на ракети. Това обяви висш командир от Иранската революционна гвардия, цитиран от агенция "Фарс".

Командирът не разяснил през кой период от време е било увеличено производството.

"В миналото трябваше да правим множество обяснения пред различни органи за нашите действия, но това вече не е така", изтъкна бригаден генерал Амир Али Хаджизадех, който е началник на военновъздушните сили на гвардията.

"Нашето производство се увеличи три пъти в сравнение с миналото", посочи той, имайки предвид ракетите.

Правителството, парламентът и други ирански държавни органи се договориха за необходимостта от произвеждането на ракети земя-земя, уточни генералът.

Ще спрем радикалния и опасен Иран, закани се Нетаняху

Ще спрем радикалния и опасен Иран, закани се Нетаняху

Трябва да спрем Иран, ще спрем Иран

Външният министър на Франция посети Иран в понеделник на деликатна мисия, за да потвърди подкрепата на Европа за ядрената сделка, която отвори иранската икономика, като в същото време повторил опасенията на САЩ относно неговата ракетна програма и ролята му в конфликтите в региона.

Посещението на френския първи дипломат Жан-Ив льо Дриан отразява усилията на Франция за запазване на споразумението с Иран, сключено през 2015 г. с шестте световни сили.

Американският президент Доналд Тръмп заплаши САЩ да се изтеглят от споразумението, ако трите европейски сили, които са си сложили подписа под него, не му помогнат да бъде "поправено", като принудят Иран да ограничи влиянието си в Близкия изток и да прекрати ракетната си програма.

Висши ирански официални лица са казали на Льо Дриан, че програмата на Иран за балистични ракети не може да бъде преговаряна.

Иран с нова военна база в Сирия, показват сателитни снимки на Израел

Иран с нова военна база в Сирия, показват сателитни снимки на Израел

Базата се намира край столицата Дамаск