Беларуските въоръжени сили са започнали мащабно учение, насочено към проверка на възможностите за командване и контрол. Въпреки това е малко вероятно Беларус да се включи във войната в Украйна от името на Русия.

Ръководителят на логистиката на беларуските въоръжени сили генерал-майор Андрей Бурдико обяви учението, но не уточни военните части и логистичните организации. Според заявката то има за цел да подобри съгласуваността на командването и контрола и логистичната поддръжка, за да се повиши общото ниво на подготовка и практическите умения на личния състав в "динамично променяща се среда".

Въпреки започването на това учение малко е вероятно Беларус да се присъедини към войната в Украйна поради заплахата от вътрешни вълнения, пред която е изправен президентът Александър Лукашенко, ако включи и без това ограничените беларуски военни сили в бойни действия.

Евентуално влизане на Беларус във войната би предизвикало и допълнителни санкции. Всяка беларуска атака срещу Северна Украйна вероятно ще бъде крайно неефективна, а качеството на беларуските войски остава ниско.

ISW ще продължи да следи движенията на Беларус, но засега не прогнозира влизане на Беларус във войната.