Понастоящем руските сили са в състояние да проведат само две значителни настъпателни операции в Украйна. Първата е настъпление към Северск, а втората - опит за щурм на Бахмут.

Това заявява ISW, Институт за изследване на войната, в ежедневната си сводка за войната, която Русия води в Украйна.

Операцията "Северск" може да се съсредоточи върху разгръщането на настъпление срещу Северск в Донецка област откъм Верхнекаменка и Билохаривка. В посока Бахмут окупационните войски могат да настъпят от районите на Новолуханската и Углегорската ТЕЦ.

Руската армия е отделила достатъчно ресурси, за да извършва почти ежедневни сухопътни атаки и да завзема територии в тези две направления, но тези сили няма да са достатъчни, за да поддържат същия темп на настъпление в други райони.

"Политико": Геноцидът на Путин в Украйна

"Политико": Геноцидът на Путин в Украйна

Руската агресия разкрива новите цели на Кремъл

Украинското разузнаване отбеляза, че украинските въоръжени сили трябва да имат време да спрат руския настъпателен устрем и темпо преди настъпването на есенно-зимния период.

Наземните боеве продължават северно от град Харков.

На 27 юли украинските сили нанесоха трети удар по моста "Антоновски" в рамките на десет дни, като вероятно го направиха неизползваем.

Република Марий Ел, северно от Казан, изпрати два доброволчески батальона за обучение и формира трети батальон, който ще бъде изпратен в Украйна.

Руските окупационни власти внасят руснаци за работа в окупираните територии поради липсата на украински сътрудници.

Мариуполските окупационни власти продължават да отказват хуманитарна помощ, за да принудят цивилното население да сътрудничи и да работи за окупационната администрация.

Зеленски: Ще разрушим всички планове на Русия

Зеленски: Ще разрушим всички планове на Русия

Украйна оказва съпротива