Руските военни наскоро разшириха зоната на отговорност на руската Централна групировка на силите в Донецка област, което предполага, че руското военно командване е обезсмислило предишната задача на групировката да действа единствено като оперативна маневрена сила в посока Авдеевка.

Възможно е руското военно командване вместо това да възложи на Централната групировка на силите да контролира по-голямата част от основните настъпателни усилия на Русия в Донецка област.

Това се казва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Разширяването на зоната на действие на Централната групировка сили показва, че руското военно командване може да прецени, че бързи тактически успехи в района на Авдийвка са малко вероятни.

Съобщава се, че през нощта на 25 срещу 26 юли украинските сили са нанесли удар с АТССМ по авиобаза "Саки" в окупирания Крим.

Сирски: Киев има реален план как да си върне Крим

Сирски: Киев има реален план как да си върне Крим

Цел на Киев е разрушаването на Кримския мост

На 26 юли руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) арестува бившия заместник-министър на отбраната армейски генерал Дмитрий Булгаков по обвинения в корупция - последното от съгласуваните усилия на Кремъл за отстраняване на висши руски служители в областта на отбраната от април 2024 г. насам.

Европейският съюз (ЕС) преведе първия транш от приходите от замразените руски активи на Украйна.

DeepState: Русия напредва в Донбас

DeepState: Русия напредва в Донбас

Киев не е коментирал новите данни 

Кремъл продължава да засилва усилията си за контрол на дейностите на руснаците в интернет и за създаване на култура на автоцензура в Русия.

Според съобщенията руските сили за сигурност са задържали няколко неизвестни участници, които на 25 юли са заплашили да взривят жилищна сграда в Република Дагестан.

Украйна: Руснаците продължават активно да атакуват на запад и северозапад от Донецк

Украйна: Руснаците продължават активно да атакуват на запад и северозапад от Донецк

От началото на деня са отчетени 78 сблъсъка по целия фронт, като 35 от тях са в Покровско и Кураховско направление

Наскоро руските сили напреднаха незначително в района на Сватово, Авдеевка и град Донецк.

Кралският институт на обединените служби (RUSI) съобщи на 22 юли, че руските разузнавателни служби изглежда са продължили да интегрират кибернетичните и конвенционалните способности на руските сили.