Бразилският президент Жаир Болсонару може да бъде изписан до дни, съобщиха от болницата на Vila Nova Star в събота, предаде "Ройтерс". Състоянието му се подобрява и лекарите са оптимисти. В онлайн събитие на живо в събота по случай откриването на банков клон на Caixa Economica в северната част на Сеара, Болсонару заяви, че се чувства добре и иска да се върне на работа.

Припомняме, че той беше хоспитализиран след 2 седмици хълцане. Вчера стана ясно, че въпреки подобрението в състоянието си, ще бъде принуден да прекара още известно време в болницата

COVID срина рейтинга на Болсонару в Бразилия

COVID срина рейтинга на Болсонару в Бразилия

Поредица от скандали, в които бе замесено името на президента

През 2018 г. 66-годишният Болсонару беше нападнат по време на предизборната кампания. Политикът беше намушкан с нож в корема. Имаше увреждане на червата и тежко вътрешно кървене. След това президентът претърпя няколко операции и не всички бяха свързани с нараняване.

Според кабинета на Болсонару хирургът Антонио Луис Македо, който го е оперирал след нараняването му, иска да го прехвърли в болницата в Сао Пауло. Там Болсонару ще се подложи на допълнителни тестове, за да оцени здравословното си състояние, за да реши дали е необходима спешна операция.

Болсонару обеща икономически растеж на фона на Covid протести в Бразилия

Болсонару обеща икономически растеж на фона на Covid протести в Бразилия

Половин милион починаха от вируса в страната

Припомняме, че това се случва на фона на проблемите на държавния глава с правосъдието и общественото неодобрение на справянето на властите с пандемията.