Най-малко трима палестински екстремисти бяха убити при престрелка с израелски войници в четвъртък, част от вълната от израелски арести в окупирания Западен бряг, предава Асошиейтед Прес.

Израелските сили за сигурност съобщиха, че са нападнали село Джаба в северната част на Западния бряг, за да арестуват заподозрени, издирвани за нападения срещу израелски войници в района. Търсените палестински бойци са открили огън по израелските войници, които са отвърнали на стрелбата и са убили трима души, всички, според Израел, свързани с въоръжената групировка "Палестински ислямски джихад", каза полицията.

Палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че трима палестинци са загинали от израелски огън по време на военната операция. Здравните власти на Западния бряг заявиха, че четвърти мъж е хоспитализиран с огнестрелна рана в главата в стабилно състояние.

Израелската армия уби най-малко шестима палестинци на Западния бряг

Израелската армия уби най-малко шестима палестинци на Западния бряг

Поредна атака

Въоръжената група "Джаба", новосъздадена милиция от разочаровани млади палестинци, които хванаха оръжие срещу израелската окупация, заяви, че е открила огън и е хвърлила взривни устройства по израелските сили. В изявлението се казва, че израелските войски са убили технния командир, бивш затворник. Освен това се твърди, че въоръжени лица са свалили израелски дрон по време на сблъсъците с армията. Израелската армия потвърди, че дрон е бил свален и заяви, че разследва инцидента.

Тази година бе белязана от ескалиране на насилието в Западния бряг, като израелските военни акции се превърнаха в редовни продължителни престрелки с въоръжени палестинци.

По-рано през седмицата най-малко шестима палестинци бяха убити при израелска атака в бежанския лагер Дженин. Палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че 14-годишният Уалид Насър е починал в четвъртък от рани, получени при нападението във вторник.

Най-малко 74 палестинци, около половината от които бойци, са загинали при акциите на Израел на Западния бряг от началото на годината. През същото време 14 души, всички до един цивилни, бяха убити при палестински нападения срещу израелци.

Израел: Газа пак изстреля ракета

Израел: Газа пак изстреля ракета

Няма пострадали