Най-малко шестима палестинци бяха убити при израелска военна атака в бежанския лагер в Дженин на окупирания Западен бряг, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на палестинското министерство на здравеопазването.

До момента е установена самоличността на само една от жертвите - 26-годишен мъж. Той е бил прострелян в гърдите с бойни патрони. Други 11 души са ранени.

Израелските отбранителни сили излязоха с кратко изявление, след като новината за нападението се разпространи в социалните мрежи, като съобщиха само: "Силите за сигурност в момента действат в лагера в Дженин. Предстоят подробности".

Израелската армия уби десет палестинци на Западния бряг
Обновена

Израелската армия уби десет палестинци на Западния бряг

Най-малко 102 други са ранени

Това е поне третото нападение, извършено през деня, за тази година. При предишните две - едно в Дженин и едно в Наблус - бяха убити 11 палестинци, сред които бойци, насочени срещу израелските отбранителни сили, както и случайни минувачи.

Насилието на Западния бряг се увеличи, откакто нападенията на израелските сили зачестиха през миналата година.

През 2022 г. израелските сили убиха най-малко 167 палестинци на Западния бряг и в Източен Йерусалим, което е най-големият брой на жертвите в тези територии за една година от Втората интифада.

Двама палестинци са убити на Западния бряг при сблъсъци с израелските сили

Двама палестинци са убити на Западния бряг при сблъсъци с израелските сили

От началото на годината са убити седем палестинци