Израелските сили убиха шестима палестинци при нападение в окупирания град Наблус на Западния бряг, съобщава "Асошиейтед прес".

По данни на палестинското министерство на здравеопазването сред жертвите има мъже на 72 г., 33 г., 25 г., 26 г., 24 г. и 23 г.

Най-малко 102 други са ранени.

Очевидци разказват, че израелските сили са нахлули в Наблус около 10.00 часа сутринта местно време и са обкръжили сграда в историческия Стар град, обитавана от двама души, за които се твърди, че са членове на въоръжената групировка "Леговището на лъва".

Девет палестинци са убити на Западния бряг

Девет палестинци са убити на Западния бряг

Ескалация на насилието в палестинските територии

Двамата са били обсадени в сградата и са отказали да се предадат.

По информация на палестински медии израелските сили са изстреляли ракети по сградата. Забелязани са снайперисти, разположени в района наоколо, както и военен хеликоптер, прелитащ над сградата.

Насилието на Западния бряг се увеличи, откакто нападенията на израелските сили зачестиха през миналата година. Най-малко 50 палестинци са били убити от началото на настоящата година.

През 2022 г. израелските сили убиха най-малко 167 палестинци на Западния бряг и в Източен Йерусалим, което е най-големият брой на жертвите в тези територии за една година от Втората интифада.

Двама палестинци са убити на Западния бряг при сблъсъци с израелските сили

Двама палестинци са убити на Западния бряг при сблъсъци с израелските сили

От началото на годината са убити седем палестинци