Въздушен удар е насочен към райони в Дамаск, Сирия късно вечерта в сряда, съобщи JERUSALEM POST.

Сирийските системи за противовъздушна отбрана са били задействани, като според сирийските държавни медиии, цитирани от Ройтерс, Израел е атакувал район край столицата Дамаск, като е изстрелял ракети от окупираните от него Голански възвишения.

Според първоначалните съобщения двама военнослужещи са били ранени при въздушните удари. Сирия не уточнява точната локализация на поразените обекти, нито какви са били те, или нациобалността на ранените военнослужещи.

Последните въздушни удари идват на фона на напрежението в Близкия изток.

Многобройни атаки бяха извършени в цяла Сирия през последните месеци и бяха приписани на Израел от сирийски и други регионални медийни източници.

Разузнавателен доклад на компанията за сателитни и разузнавателни решения ImageSat International (ISI) определи, че атаката в Сирия на 12 март включва нападения срещу входове на подземни тунели.

Според оценките на разузнаването, тези тунели са съдържали средства за производство на ракети земя-земя.

Израел удари Сирия

Израел удари Сирия

Няколко ракети са целили международното летище е Алепо , като то е ударено за втори път през последните дни

Само една седмица преди това министерството на транспорта на Сирия обяви, че ще пренасочи полетите, превозващи помощ при земетресение след въздушна атака през нощта, която извади от експлоатация международното летище Алепо.

Това последва съобщения от сирийски медии, че е имало поредица от експлозии на север. В момента се смята, че експлозиите са атака срещу цели на иранската милиция на летище в Алепо.