Близо 500 000 деца в Израел могат да се върнат в предучилищни и детски градини от днес (неделя е началото на работната седмица в страната). Това става за първи път след налагането на карантина в средата на март, за да се спре разпространението на новия коронавирус, съобщават израелските медии.

В една група обаче ще може да има до 18 деца, а също така ще могат да ходят на градина до три дни в седмицата.

Нетаняху предлага "микрочипиране" на децата в Израел

Нетаняху предлага "микрочипиране" на децата в Израел

Бибкащ сензор, когато се приближат към други хора

Израел започна постепенно да отваря отново училищата миналата седмица. Много от 9,2 млн. граждани на страната се чувстват достатъчно сигурни, за да излязат на открито, а парковете, крайбрежните алеи и природните резервати бяха пълни вчера.

Носенето на маски за лице на открито и спазването на разстояние 2 метра остава задължително. Очаква се правителството да разреши събиране на до 100 души от 31 май, а всички ограничения за събирания вероятно ще бъдат отменени от 14 юни, при условие че броят на потвърдените нови случаи на коронавирус остава под 100 на ден.

Здравното министерство на страната е регистрирало 16 454 заразени от началото на епидемията, от които 11 376 са се възстановили. Министерството твърди, че от COVID-19 са починали 248 души.

Израел обяви "значителен пробив" в лечението на COVID-19

Израел обяви "значителен пробив" в лечението на COVID-19

Разработени са антитела