Израел планира да разшири военната си операция срещу "Хамас" през следващата година, като се фокусира върху целта да ликвидира трима ключови лидери на палестинската въоръжена групировка, включително ръководителя на Газа Яхя Синвар, съобщава "Файненшъл таймс".

Според източници, запознати с въпроса, основният приоритет на Израел е да отстрани Мохамед Дейф, ръководителят на военното крило на "Хамас" - бригадите "Ал Касам", и Маруан Иса, заместник-главнокомандващ бригадите.

Източници, запознати с израелските военни планове, посочиха, че страната все още е далеч от изпълнението на целите си, които предвиждат и постигане на "решителна" победа над 24-те батальона на "Хамас", унищожаване на подземната мрежа от тунели и елиминиране на "способността на групировката за управление в Газа".

"Уол стрийт джърнъл" също съобщи, че израелските разузнавателни служби планират да убият множество лидери на "Хамас" по целия свят, след като настоящият конфликт в Газа приключи.

Израел е убил топ командир от "Хамас"

Израел е убил топ командир от "Хамас"

Няма потвърждение от независим източник

Шпионските служби - действащи по заповед на премиера Бенямин Нетаняху - изготвят планове за издирване и ликвидиране на главатари на "Хамас" в Катар, Турция и Ливан, като смъртоносната кампания може да отнеме години.

"Дадох разпореждания на "Мосад" да действа срещу ръководителите на "Хамас", където и да се намират те", заяви Нетаняху в национално обръщение миналия месец, имайки предвид външното разузнаване на своята страна.

Официални лица потвърдиха, че Израел вече се опитва да залови или убие лидерите на "Хамас" в Газа.

Израел се закани да заличи "Хамас"

Израел се закани да заличи "Хамас"

Новото правителство има за основен приоритет войната