Израелската армия съобщи в четвъртък, че е разрушила дома на палестинец, участвал в двойни бомбени атентати в Йерусалим, при които загинаха двама и бяха ранени най-малко 18 други през ноември, предава "Асошиейтед прес".

Армията арестува Ислам Фарух през декември за подозрение в извършването на атентатите. Това е част от продължаващия скок на насилие на Западния бряг и Източен Йерусалим.

Израелската армия публикува видеозаписи, на които се вижда как войските затварят района и извършват контролирани експлозии, разрушавайки апартамента в Рамала на Западния бряг по-рано във вторник. Армията твърди, че военнослужещите били атакувани с камъни и запалителни бомби, на което те отговорили със стрелба. Палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че един палестинец е бил ранен и е получил лечение в местна болница.

Критиците на израелската армия твърдят, че разрушаването на домовете на нападателите е колективно наказание и не помага за спиране на насилието. Израелските власти използват тази тактика в опит да предотвратят бъдещи нападения.

Атентатите през ноември последваха месеци на насилие на Западния бряг, където израелската армия отговаря на палестински атаки срещу израелци. Израел превзе Западния бряг, Източен Йерусалим и Газа през Близкоизточната война през 1967 година. Палестинците търсят тези територии за бъдещата си държава. Около 700 000 израелци в момента живеят в селища на Западния бряг и Източен Йерусалим. Голяма част от международната общност смята тези селища за незаконни или пречка за мира.

Израелски военни простреляха двегодишно дете в главата

Израелски военни простреляха двегодишно дете в главата

Бащата на детето също е ранен. Откарани са в отделни болници.