В четвъртък вечерта израелските отбранителни сили са свалили две ракети, изстреляни от Газа към Ашкелон и пограничните общини, съобщи в. "Джерусалем пост".

"Преди известно време в град Ашкелон беше вдигната тревога. Две ракети, изстреляни към града, бяха прехванати от системата "Железен купол", цитира вестникът думите на служител на община Ашкелон.

Уточнява се, че е обявена въздушна тревога в района на кибуците Зиким, Кармия и град Ашкелон.

Газа удари Израел

Газа удари Израел

Няма пострадали при ракетната атака

Ракетите са изстреляни след операция на израелската армия в близост до бежанския лагер Дженин, при която са убити най-малко девет палестинци.

Според палестинската информационна агенция WAFA в четвъртък сутринта значителен брой израелски войници са влезли в Дженин и близкия бежански лагер.

Според агенцията те са открили огън по млади палестинци, които са се опитали да блокират пътя на израелските сили за сигурност.

Израелската армия прекъсна електрозахранването на лагера и отказа достъп на медицински работници и журналисти.

Според израелската страна части на израелските отбранителни сили са влезли в лагера, за да проведат операция за "неутрализиране на намиращите се там терористи".

Високопоставен служител на ЦАХАЛ заяви пред в. "Джерусалем пост", че в размириците са участвали от няколкостотин до две хиляди палестинци. Съобщава се, че силите на ЦАХАЛ са били нападнати със самоделни експлозиви и коктейли "Молотов".