Израелските удари около предградието на Бейрут Лайлаки са унищожили шест сгради, съобщава France24.

"Израелските нападения в района около Ал-Лайлаки унищожиха шест сгради", каза официалната Национална информационна агенция, добавяйки, че те са "най-ожесточените в района от началото на войната".

Агенцията съобщи за най-малко 10 израелски удара в предградията на Бейрут, тъй като кадрите на AFPTV показаха масивна експлозия, последвана от по-малки експлозии в района.

Израел разкрил подземни тунели за готвена мащабна атака на "Хизбула"

Израел разкрил подземни тунели за готвена мащабна атака на "Хизбула"

По-сериозна от атаката на "Хамас" от 7 октомври

Въздушният удар дойде 40 минути, след като Израел предупреди хората да евакуират две сгради в района, които според него се намират близо до складове и активи на "Хизбула". 

Израелската армия отказа да коментира вида на използваното оръжие.

Сирените за въздушна тревога бяха активирани в централен Израел, след като снаряди бяха изстреляни от другата страна на границата с Ливан, съобщи израелската армия.

"Бяха пуснати сирени в редица райони в централен Израел поради снаряди, изстреляни от Ливан към израелска територия", се казва в изявлението.

"Хизбула" заяви в изявление в сряда, че нейните ракети са ударили военна фабрика в предградията на Тел Авив. Твърди, че нейните бойци са убили повече от 70 израелски войници в сблъсъци с израелските сили, актуализирайки изявление от миналата седмица, в което се казва, че 55 са били убити.

Не се уточнява в какъв срок са били убити. Израел твърди, че е загубил около 20 войници в Ливан от началото на сухопътните операции и още около 30 при атаките на Хизбула срещу Северен Израел.

САЩ не са видели доказателства, че "Хизбула" държи пари и злато в бункер под болница в Бейрут

САЩ не са видели доказателства, че "Хизбула" държи пари и злато в бункер под болница в Бейрут

САЩ и Израел продължават работата по изясняването на въпроса