Израел обяви, че започва депортирането на всички чуждестранни активисти, които бяха задържани при щурма срещу хуманитарната флотилия за ивицата Газа. Това решение бе взето в резултат на критиките, отправени от цял свят.

Властите ще пуснат всичките 680 активисти, включително над 20 души, които смятаха да съдят по обвинение, че са нападнали израелски войници.

Израел изтегля дипломатските си семейства от Турция.
                              Още...

Над сто активисти пристигнаха с автобус в Йордания - една от двете арабски държави, с които Израел подписаха мирно споразумение.

Съветът на ООН за човешките права разисква военната операция, при която бяха убити най-малко 9 души. Постоянният представител на Израел в органите на световната организация в Женева, защити блокадата над Ивицата Газа и заяви, че армията е действала законно.

Според турския представител действията на Израел са сериозно нарушение на международното право и призова за разследване на инцидента.

Държавният секретар на САЩ Хилъри Клинтън заяви, че Вашингтон подкрепя провеждането на разследване. Анкара поиска Тел Алив да обезщети семействата на загиналите и ранените.