В отговор на ракетното нападение срещу футболно игрище в Голанските възвишения, при което загинаха дванадесет души, Израел съобщи, че е атакувал няколко цели в Ливан в неделя сутринта. Целите включват складове за оръжие, принадлежащи на подкрепяната от Иран милиция "Хизбула", която Израел обвинява за нападението срещу футболното игрище.

По израелски данни няколко места в Голанските възвишения са били поразени от ракети, изстреляни от Ливан. Според израелската спасителна служба най-малко дванадесет души са загинали при пряко попадение в село Маждал Шамс, което е населено с друзи. Други 19 души са били ранени.

Смъртоносната ракета е попаднала във футболно игрище. Всички жертви са на възраст между 10 и 20 години.

Според израелските военни снарядът, попаднал в Голанските възвишения, е бил ракета Falaq-1, произведена в Иран. Той е бил изстрелян от място близо до село Шееба, Южен Ливан.

По-рано ливанската милиция "Хизбула" обяви, че е атакувала израелски военни обекти с ракети Falaq-1. Въпреки това "Хизбула" отрича да носи отговорност за нападението срещу футболното игрище.

"Хизбула" отхвърля отговорност за атаката по футболното игрище. "Ислямска съпротива няма връзка с този инцидент", заяви "Хизбула" по отношение на военното си крило, но се готви за жестока атака" от страна на Израел.

Ливанските медии съобщиха, че милицията е евакуирала около 100 от постовете си в предградията южно от столицата Бейрут, където "Хизбула" е особено активна, в очакване на евентуална израелска атака.

Израел заплашва с "тотална война" Ливан след последните атаки на "Хизбула"
Обновена

Израел заплашва с "тотална война" Ливан след последните атаки на "Хизбула"

Остри изявления направиха министри заради смъртта на деца при нападението