Израелски бойни самолети са ударили цели в Ивицата Газа, часове след като ракета, изстреляна от палестинската територия, е паднала в южната част на Израел, съобщава "Ройтерс".

"Три бомби бяха хвърлени от военновъздушните сили срещу военна база на "Хамас" източно от бежанския лагер Нусейрат", южно от град Газа, уточни палестински източник от силите за сигурност.

Самолетите също така са осъществили две нападения срещу наблюдателни постове на "Хамас" по границата с Израел, източно от Хан Юнис, и срещу база на военното крило на "Ислямски джихад" в северната част на Ивицата Газа.

Израелнски танкове по границата са открили огън по няколко цели.

Здравното министерство на Газа уточни, че общо трима души са били леко ранени.

Израелските военни обявиха, че преди зазоряване "снаряд, изстрелян от Ивицата Газа, удари в открита местност... в южната част на Израел". Не се съобщава за ранени.

По-рано този месец Израел удари Газа с танков огън и от въздуха, при което бяха ранени трима палестинци, в отговор на снаряд, изстрелян от палестинската територия, който не причини жертви.

На 16 февруари израелският военен министър Авигдор Либерман предупреди "Хамас", които контролират Ивицата Газа, че ще отговори жестоко на тяхната "провокация" в бъдеще.