Израелските ракети са ударили военна позиция близо до Дамаск тази нощ, а системата за въздушна отбрана на Сирия се е задействала и осуетила, съобщава Сирийската държавна телевизия, цитирана от "Ройтерс".

"Очевидното нападение" доведе до материални загуби в местност в околностите на столицата. Израелска военна говорителка отказа да коментира по-ранни съобщения за такава атака.

Според Сирийската обсерватория за правата на човека ракетната атака, вероятно е извършена от израелски военни и са ударени позиции сирийското правителство и техни съюзниците на югозапад от Дамаск.

Ирански генерал обсъди сътрудничеството с Дамаск срещу „ционисткия враг” Израел

Ирански генерал обсъди сътрудничеството с Дамаск срещу „ционисткия враг” Израел

Мохамед Бакери обеща да се борят срещу Израел и сунитските екстремисти

Припомняме, в средата на октомври, ирански военен шеф обсъди начините за задълбочаване на сътрудничеството със сирийските въоръжени сили по време на визита в Дамаск, съобщава Ройтерс, позовавайки се на сирийската държавна медия.

Генерал Мохамед Бакери обеща да се борят срещу Израел и сунитските екстремисти. "Ние сме в Дамаск, за да отстояваме, да координираме и да си сътрудничим срещу нашите общи врагове - ционистите и терористите", каза генералът, имайки предвид Израел и шиитските екстремисти.

Очертахме основните линии на това сътрудничество, поясни той.

Израел удари летището в Дамаск

Израел удари летището в Дамаск

Информацията все още не е потвърдена