Израелските сили разшириха настъплението си в северната част на Ивицата Газа и танковете достигнаха северния край на град Газа, като обстрелваха някои квартали на Шейх Радуан и принудиха много семейства да напуснат домовете си.

Това съобщиха за АФП местни жители.

Жителите заявиха, че израелските сили ефективно са изолирали Бейт Ханун, Джабалия и Бейт Лахия в крайния север на анклава от град Газа, като са блокирали достъпа между двата района, освен с разрешение на семействата, които са готови да се подчинят на заповедите за евакуация и да напуснат трите града.

Девет дни след началото на мащабната израелска операция в северната част на Ивицата Газа, управляваната от Хамас правителствена медийна служба на Ивицата Газа заяви, че израелските удари са убили около 300 палестинци там.

Израелските бомбардировки на цивилни къщи и убежища за преселници имат за цел да принудят жителите да напуснат Газа веднъж завинаги, което Израел отрича, посочват палестински източници.

Израел удари училище в Газа

Израел удари училище в Газа

Най-малко 15 души са убити

Израелски изтребители са нанесли удари по двора на болницата на мъчениците Ал-Акса в централната част на Газа Дейр ал-Бала, съобщи Wafa.

Според информационната агенция на мястото на удара са избухнали пожари сред палатките, подслонили разселените палестинци, като нападението е причинило все още неизвестен брой жертви и ранени.

По-рано най-малко 20 души бяха убити при израелски въздушен удар, който засегна училище, превърнато в подслон, в централната част на Газа, в Нусейрат, по данни на местните болници.