Израелският премиер Нафтали Бенет е дал положителен тест за COVID-19, но се чувства добре и ще работи от вкъщи, съобщиха от неговия офис в понеделник, цитирани от "Араб нюз"

Новината дойде часове след като Бенет, който е ваксиниран срещу коронавирус, включително с бустерна доза, посети мястото на стрелбата в израелския град Хадера, където двама въоръжени араби убиха двама израелски полицаи, преди да бъдат застреляни.

"Тази сутрин министър-председателят ще направи оценка на снощната атака", добавиха от офиса на Бенет в изявление.

Бенет се срещна с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен в Йерусалим в неделя. От Държавния департамент на САЩ съобщиха, че Блинкен се е самоизолирал и предстои да си направи тест.

Бум на асимптомни случаи на COVID-19 в Шанхай

Бум на асимптомни случаи на COVID-19 в Шанхай

Шанхай отчете 2631 нови асимптоматични случая за 26 март

Премиерът на Израел, който навърши 50 години в петък, е активен привърженик на ваксинациите и носенето на маски, като същевременно не подкрепя локдауните."

Израел бе една от страните, които наложиха най-строги мерки с началото на пандемията и започна първа да ваксинира гражданите си срещу COVID-19 още през декември 2020 година, първа започна да прилага бустерна доза и сред първите страни, които започнаха да ваксинират подрастващите.