Изслушване по разследването за смъртта на Александър Литвиненко ще се състои най-вероятно в четвъртък, въпреки че засега няма окончателно решение за извършване на аутопсия.

Представители на властите съобщиха, че засега изчакват препоръка на здравни експерти относно безопасността при аутопсията, предаде Ройтерс. Процедурата може да започне най-рано утре.

През последните дни полицията проверява записи от камери по сигурността от хотела и ресторанта в Лондон, където Литвиненко отишъл на срещи само ден преди да се почувства зле.

И на двете места бяха намерени следи от полоний 210, веществото, което бе открито и в тялото на покойния, заради което бяха предложени изследвания за хората, посетили местата. Следи от веществото бяха открити и в дома на Литвиненко.

От над 450 души, които са се обърнали към властите за изследвания след смъртта на Литвиненко, 18 души са насочени за по-нататъшни изследвания.

От тях трима са изпратени в специална клиника за радиологични изследвания, а останалите ще бъдат подложени на стандартни изследвания на урината.