Три ракети са били изстреляни от Ивицата Газа към населени места в Израел близо до границата, съобщиха от израелската армия, цитирани от местните медии.

Всички ракети са се взривили на открито, без да причинят наранявания и материални щети. В първите два случая сирените за тревога не са се включили, но при третата ракета са се включили.

Израел бомбардира Газа след ракетна атака

Израел бомбардира Газа след ракетна атака

Няма информация за жертви

От израелската армия също така заявиха, че палестинската ислямистка групировка "Ислямски джихад" стои зад ракетното нападение в петък, в което екстремистите в Газа изстреляха ракета към Израел, която внесе паника по време на възпоменателна церемония за загинал израелски войник.

Израелските военновъздушни сили удариха боен пост в Ивицата Газа вчера сутринта с ракета, което е било отговор на изстреляна по-рано ракета от Газа, която удари открито пространство в южните части на Израел в понеделник. И при този инцидент нямаше жертви и материални щети.

Говорейки на конференция в Херцлия, началникът на израелските въоръжени сили ген. Гади Айзенкот подчерта, че Израел няма да приеме изстрелването и на една ракета, но трябва да реагира по нюансиран начин.

"Прилагаме различни степени на сила", посочи той.

Изстреляха 3 ракети от Газа към Израел, "Железен купол" прихвана две

Изстреляха 3 ракети от Газа към Израел, "Железен купол" прихвана две

Засега няма съобщения за жертви и щети