Чеченският лидер Рамзан Кадиров нарече Русия "пример за истинска правова държава", а исляма - неразделна част от нея. Той написа това в своя канал в Telegram в публикация, посветена на 1100-годишнината от приемането на исляма от волжките българи.

"Този празник е от голямо значение за всички нас. Днес ислямът е неразделна част от Русия. Близо 15 милиона мюсюлмани живеят тук в мир заедно с други религиозни вероизповедания. Без съмнение това явление може да се нарече уникално, а Русия е рядък пример за истинска правова държава", пише Кадиров.

И Кадиров осъди коментара на папа Франциск за войната

И Кадиров осъди коментара на папа Франциск за войната

Не е вярно, че чеченците са жестоки, твърди лидерът им

По-рано ръководителят на Чечня предложи майчинството с пет или повече деца да се приравни към "професия на пълно работно време със средна заплата". Според него за майките е "изключително трудно, а понякога дори невъзможно" да съчетават работата и отглеждането на голям брой деца, но въпреки това те "изпълняват важна социална роля".

Преди това Кадиров отговори на папа Франциск за жестокостта на чеченците и бурятите. Той призна, че чеченците ревностно защитават родината, религията и народа си. В същото време той отбеляза, че в редиците на армията няма алкохолици или наркомани и че всеки от военнослужещите не забравя честта и достойнството си на бойното поле.