Турска телевизия излъчи кадри от камери за видеонаблюдение, показващи мъже, носещи куфари и торби, съдържащи части от тялото саудитския журналист и дисидент Джамал Кашоги, съобщава "Франс прес".

На кадрите, показани по телевизия "А-Хабер", се виждат трима мъже, които носят пет куфара и две големи черни торби в резиденцията на генералния консул на Саудитска Арабия в Истанбул.

Ердоган: Приближени до принц Салман са отговорни за убийството на Кашоги

Ердоган: Приближени до принц Салман са отговорни за убийството на Кашоги

Разбираме от записите, че тези, най-приближените на престолонаследника, са имали активна роля в убийството

Резиденцията се намира в близост до саудитското консулство, където Кашоги беше убит на 2 октомври, като това постави на изпитание отношенията на Саудитска Арабия със Запада.

Цитирайки неназовани турски източници, "А-Хабер" предположи, че разчлененото тяло на Кашоги е било в куфарите и торбите.

Турция дава случая "Кашоги" на международен съд

Турция дава случая "Кашоги" на международен съд

"Брутално убийство, което трябва да бъде разрешено"

Кашоги, който пишеше за американския в. "Вашингтон пост", беше убит веднага след като влезе в консулството, като според саудитските власти убийството не е било наредено от тях, а операцията била дело на "ренегати".

59-годишният бивш високопоставен член на режима в Рияд, превърнал се в негов отявлен критик, е бил удушен, преди да бъде разчленен от екип от 15 саудитци, изпратени в Истанбул за убийството, според турските власти, като медии информираха, че частите от тялото са били разложени с киселина.