Катар обвини Саудитска Арабия, че подкрепя незаконното излъчване на мачове от Световното първенство по футбол в Русия. От своя страна Саудитска Арабия заяви, че е конфискувала повече от 12 000 устройства за пиратство в страната, предаде АФП.

"Саудитска Арабия зачита въпроса за защита на интелектуалните права и се придържа към международните конвенции в това отношение", заяви Садд ал Кахани, съветник на могъщия принц Мохамед бин Салман.

Катар обвини Саудитска Арабия в безразсъдно поведение

Катар обвини Саудитска Арабия в безразсъдно поведение

След като Рияд заплаши Доха с военни действия

Изявлението му идва, след като спортно предаване BelN - което има изключителни права в Близкия изток за предаване на тазгодишната Световна купа - твърди, че е жертва на голяма пиратска операция, базирана в Саудитска Арабия.

BelN каза, че от миналия октомври огромна и сложна саудитска мрежа, известна като "beoutQ", използваща сигнал от сателитния доставчик Arabsat, базирана в Рияд, незаконно предава своите предавания.

Катар се зарече да не воюва с Иран

Катар се зарече да не воюва с Иран

Въпреки че има много различия с Техеран

Незаконни предавания от BeoutQ са се появили в Мароко, Йордания и Сирия и вероятно е щяха да достигнат Азия и Южна Европа, смятат от BelN.

Излъчващата от Катар телевизия призова управляващия орган на ФИФА да предприеме съдебни действия срещу пиратските телевизионни оператори.

Катар е изолиран от 5 юни 2017 г., обвинен от Саудитска Арабия, за подкрепа на тероризма. Обвиненията за пиратство идват в чувствително време за Персийския залив.