Бившият председател на Камарата на представителите Кевин Маккарти отрече съобщенията, че се очаква да се оттегли от Конгреса преди края на мандата си, разкри Си Ен Ен.

В петък водещият политик заяви пред репортери, че все още има "работа за вършене", след като в частни разговори е изпратил сигнали, че може да се оттегли по-рано от Конгреса.

"Не, няма да подавам оставка", каза той пред репортери.

"Ние ще запазим мнозинството. Ще помагам на хората, които съм довел тук, и ще го разширим още повече".

По-рано в петък множество източници, запознати с мисленето на Маккарти, заявиха пред CNN, че се очаква той да се оттегли в определен момент след избора на председател на Камарата на представителите. А източниците твърдят, че Маккарти сериозно е обмислял този ход.

Запитан дали е обмислял да се оттегли по-рано, той каза: "Разглеждам го всеки път, когато трябва да реша дали ще се кандидатирам за преизбиране или не."

След като Камарата на представителите гласува за отстраняването на Маккарти, републиканецът от Калифорния не каза дали ще остане в Конгреса.

"Ще обмисля това", каза той, когато го попитаха на пресконференция след гласуването.

"Политико" първи съобщи, че Маккарти обмисля да подаде оставка.

Какво да очакваме от контролирания от републиканците Конгрес

Какво да очакваме от контролирания от републиканците Конгрес

Фокус върху Китай и контрол на разходите за Украйна

Републиканците в Камарата на представителите все още се разколебават, след като Маккарти беше отстранен от председателския пост в историческо гласуване. След гласуването Маккарти реши да не се кандидатира отново за председателския пост, което постави началото на надпревара за нов председател.

Лидерът на мнозинството в Камарата на представителите Стив Скалис и представителят на Републиканската партия Джим Джордан са обявили кандидатури за следващ председател, въпреки че не е ясно дали републиканците в Камарата на представителите ще успеят да се обединят около една от двете кандидатури.

Кариесът в усмивката на Тръмп

Кариесът в усмивката на Тръмп

Мат Гаец нямаше да бъде възможен политически, ако Доналд Тръмп вече не бе отворил кутията на Пандора