Украинските правоохранителни органи повдигнаха нови обвинения срещу бизнесмена Игор Коломойски. Това съобщи съветникът на ръководителя на президентската канцелария Сергей Лешченко в канала Telegram.

Бизнесменът е обвинен в подправяне на документи за прехвърляне на средства и отнемане на чуждо имущество от организирана престъпна група в особено големи размери.

Както отбеляза Лещенко, срещу Коломойски бяха повдигнати нови обвинения в следствения арест в присъствието на адвокат.

Коломойски е заподозрян и по нов криминален случай

Коломойски е заподозрян и по нов криминален случай

Той е обвинен за финансови злоупотреби, свързани с "ПриватБанк"

Припомняме, че Коломойски, който е бивш собственик на "ПриватБанк", е станал обект на разследване след национализацията на банката през 2016 г. В рамките на процеса по "прочистване" на украинската банкова система, държавата пое контрола върху "ПриватБанк", след което последваха обвинения за финансови злоупотреби.

Съдът реши да задържи Коломойски в арест за два месеца по подозрение за измама и пране на пари, като му бе определена гаранция, но адвокатите му заявиха, че той няма да плати гаранцията за освобождаването си.

Тези действия са извършени през първото тримесечие на 2015 г., с цел финансиране на офшорна компания и увеличение на собствения дял на Коломойски в капитала на банката.

Краят на една епоха или хитър ход: какво стои зад ареста на Коломойски

Краят на една епоха или хитър ход: какво стои зад ареста на Коломойски

Това не е първият случай, в който Игор Коломойски е разследван.

Възходите и паденията в живота на този не особено обичан бизнесмен моментално предизвикаха безброй слухове, спекулации и съмнения - това ли е наистина краят на ерата "Коломойски" или е просто зрелищна пиар акция на властта, която наскоро обяви нов кръстоносен поход срещу корупцията.

В събота сутринта, на 2 септември, стана известно, че Игор Коломойски е заподозрян в измами и пране на пари.

Бизнесменът отрича да е виновен и отказва да коментира случая пред медиите. В съдебната зала той обикновено е мълчалив и не коментира нищо. Той не плати гаранцията, а кротко отиде в следствения арест.

Коломойски остава в ареста за 60 дни

Коломойски остава в ареста за 60 дни

Дори да бъде освободен, няма право да напуска града