Сапьорите на украинското МВР вече са инспектирали повече от 152 000 хектара и са открили над 707 000 взривни предмета.

Съответното изявление направи украинското министерство на вътрешните работи във Facebook, съобщава "Укринформ".

"Над 707 000 експлозиви са открити от сапьорите на украинското МВР. Усилията по разминирането продължават. Повече от 152 000 хектара вече са проверени", отбеляза министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко.

В помощ на експлозивите има модерна техника и автомобили със специално предназначение, които се използват за дистанционно откриване и унищожаване на опасни обекти.

МААЕ не видя мини и експлозиви в Запорожката АЕЦ

МААЕ не видя мини и експлозиви в Запорожката АЕЦ

Експертите в сряда са получили достъп до покрива на реакторен блок 2

Министерството публикува и видеозапис, показващ оперативната работа на боеприпасната машина GCS-200, която дълбоко разчиства терена и спасява живота на сапьори.

Около 40% от територията на украинската Харковска област е потенциално опасна. Това съобщи в началото на септември по време на работното си посещение в Харковска област министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко.

Експертите на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) в сряда са получили достъп до покрива на реакторен блок 2 на украинската Запорожка атомна електроцентрала (ЗАЕЦ). Не са забелязали никакви мини или експлозиви там. Това заяви генералният директор Рафаел Гроси миналата седмица.