Дъщерята на севернокорейския лидер Ким Чен-ун - Ким Джу-е - е започнала да бъде подготвяна за евентуален наследник на баща си.

Това разкри южнокорейската информационна агенция "Ренхап".

Агенцията цитира данни от разузнавателната агенция на Сеул.

Според агенцията националната разузнавателна служба е стигнала до заключението, че Ким Джу-е, за която се смята, че е родена в края на 2012 г. или началото на 2013 г., е избрана за бъдещ лидер на КНДР.

Това заключение се основава на анализ на честотата на публичните ѝ изяви и начина, по който се говори за нея.

Така според разузнавателната служба 60 % от публичните дейности на Ким Джу Ае са свързани с придружаване на баща ѝ на военни и икономически събития. В същото време дъщерята на севернокорейския лидер е наричана с дума, която се превежда като водач, осветяващ пътя в революционната борба, и се използва за лидери или техни наследници, пише "Ренхап".

Разузнавателните служби обаче не изключват, че окончателното решение за наследника все още не е взето и че това може да бъде някое друго от децата на Ким Чен-ун.

КНДР се закани да унищожи враговете при заповед на Ким чен Ун

КНДР се закани да унищожи враговете при заповед на Ким чен Ун

Предупредение към Юга и САЩ

Според южнокорейските разузнавателни служби Ким Чен-ун и съпругата му Ли Сол-джу имат син, роден през 2010 г., и дъщеря, родена през 2017 г., освен дъщерята Ким Джу-и.

Досега режимът в Северна Корея се наследява изключително по мъжка линия.