Лидерът на КНДР Ким Чен-ун организира среща на политическите инструктори на Корейската народна армия в Пхенян, съобщава централната телеграфна агенция на страната, цитирана от ТАСС.

Отбелязва се, че младшите офицери, които извършват политическа дейност в звената на армията на ниво рота, пристигат в столицата на КНДР.

Според агенцията, лидерът на КНДР в речта си пред военните дава висока оценка за развитието на въоръжените сили и военните дела в народната република през последните пет години.

"Постигнати са очевидни успехи са в укрепването на цялата армия на ниво ротни звена, което е трамплин за укрепване и развитие на народната армия в непобедими, отборни и могъщи въоръжени сили", се казва в изявлението.

Според агенцията, Ким Чен-ун е изразил увереност, че срещата на политическите лидери ще бъде "нов крайъгълен камък в укрепването на армията, като последователно се въплъщават идеите и линията на партията, която дава приоритет на ротите в съответствие с неоходимостта от развитие на революцията".

Северна Корея готви изстрелване на ракета или сателит

Северна Корея готви изстрелване на ракета или сателит

КНДР вероятно тества САЩ след преговорите в Ханой за да получи по-добра сделка

Агенцията не съобщава броя на участниците в срещата, но нейният мащаб може да се прецени по броя на военните камиони по улиците на Пхенян, които превозват военнослужещите на мястото на срещата.

Според оценки на кореспондент на ТАСС са използвани около 400 превозни средства, които могат да превозват повече от 10 хиляди души. Предишната среща на политическите инструктори от армията на КНДР от този мащаб е проведена в Пхенян през 2013 г.

Наблюдателите отбелязват, че изказването на Ким Чен-ун на срещата на политическите инструктори в армията е първото публично появяване на лидера на Северна Корея след посещението му на избирателна секция по време на парламентарните избори на 10 март.

Ким Чен Ун уволни фотографа си, снимал го от много близо

Ким Чен Ун уволни фотографа си, снимал го от много близо

Инцидент в деня на изборите…