Китай отчита месец, без нови смъртни случаи от коронавирус и има по-малко от 100 пациенти на лечение за COVID-19, съобщава АП.

Националната здравна комисия съобщи за четири нови случая на вируса в петък, всички местни инфекции са в североизточната провинция Дзилин, където през последните дни е открит клъстер с неясен произход.

Последният път, когато комисията съобщи за смърт от вируса бе на 14 април.

Китай блокира 4-милионен град след установено огнище от 21 заразени

Китай блокира 4-милионен град след установено огнище от 21 заразени

Затварят всички кина, закрити фитнес зали, кафенета и други затворени места

Само 91 души остават на лечение за COVID-19, а 623 други са в изолация за съмнения за случаи или за тестване на положителен, без да показват симптоми, включително 11 новооткрити.

Общо Китай е отчел 4633 смъртни случая от 82 933 заразени, откакто вирусът е открит за първи път в края на миналата година в централния град Ухан.

Ухан се опитва да тества всичките си 11 милиона души за 10 дни. Градът нареди на местните общности да тестват всички, след като през почивните дни откриха шест нови случая, първите инфекции там от повече от месец.

Започна масовото тестване на 11 млн. жители в Ухан

Започна масовото тестване на 11 млн. жители в Ухан

В целия град има опашки със социално дистанцирани хора

Китай поддържа социално дистанциране и забрани за влизане на чужденци в страната, но все повече отваря втората по големина икономика в света, за да позволи както на големите фабрики, така и на малкия бизнес да възобновят производството и да се занимават с клиенти.

Правителството планира да проведе годишната сесия на церемониалния парламент по-късно този месец, но със силно ограничен достъп за журналисти и други посетители.

Очаква се срещата на Националния народен конгрес да бъде по-кратка от обикновено, но все пак има за цел да постави икономически и социални цели за следващата година, включително да обяви данни за бюджета за водещи институции, като Народната освободителна армия.

Китай отвръща на удара: Външният министър се нахвърли срещу критиците на Пекин

Китай отвръща на удара: Външният министър се нахвърли срещу критиците на Пекин

Политизирането на пандемията "сериозно нарушава международните морални принципи"