Кметът на южнокорейската столица Сеул Пак Вон-сун е бил намерен мъртъв, съобщи южнокорейската агенция "Йонхап", след като дъщеря му обяви по-рано през деня, че е изчезнал.

Полицията в Сеул е открила тялото му на връх Бугак в северната част на Сеул, близо до мястото, където за последно е засечен сигнал от телефона му по време на издирването му късно вечерта тамошно време (Сеул е с 6 часа по-напред от българското време).

Изчезна кметът на Сеул, провежда се мащабна акция по издирването му

Изчезна кметът на Сеул, провежда се мащабна акция по издирването му

Той е смятан за потенциален кандидат за президент на изборите през 2022 г.

Пак Вон-сун беше обвинен в лошо сексуално поведение, а дъщеря му уточни, че е напуснал дома си, след като бил казал звучащи като негови "последни думи" и "завещание".

Като дългогодишен кмет на града, чието население е близо 10 млн. души, Пак Вон-сун беше един от най-влиятелните политици в страната и изигра важна роля в нейния отговор на пандемията от новия коронавирус, който често е даван за пример по света.

Той беше разглеждан като потенциален кандидат за президент на либералите на президентските избори през 2022 година.

Стотици южнокорейски полицаи, използвайки дронове и кучета, издирваха кмета.

Властите опровергават съобщения за смъртта на кмета на Сеул
Обновена

Властите опровергават съобщения за смъртта на кмета на Сеул

Южнокорейската полиция продължава издирването

Той е напуснал официалната си резиденция около 10:40 ч. тази сутрин, като е носил черна шапка и раница и е отменил политическа среща, която е била насрочена за тази сутрин.

Пак Вон-сун, който беше кмет на Сеул от 2011 г., изигра важна роля в масовите демонстрации със свещи, които помогнаха за свалянето от власт на бившия президент Пак Гън-хе през 2017 година.