Северна Корея проведе още един тест на безпилотен дрон за подводна атака, способен да носи ядрени оръжия. Това съобщиха държавните медии в събота. Това е последната демонстрация на сила срещу САЩ и Южна Корея.

Страната тества друг вид безпилотно подводно атакуващо оръжие с ядрено оръжие, наречено "Haeil-2", повече от седмица, след като разкри нова система за подводен дрон, наречена "Haeil-1", (което се превежда на корейски като цунами), предназначено да се промъкне атаки във вражески води.

Анализаторите казват, че Северна Корея демонстрира разнообразните си способности за ядрена доставка срещу Вашингтон и Сеул, въпреки че са скептични дали подводното превозно средство е готово за разполагане.

По време на теста на подводната стратегическа оръжейна система от 4 до 7 април държавната медия KCNA каза, че дронът е изминал 1000 км подводно разстояние за 71 часа и 6 минути и успешно е ударил цел.

"Тестът перфектно доказа надеждността на подводната стратегическа оръжейна система и нейната способност за фатална атака", каза KCNA.

Ким Чен Ун се хвали с тест на ядрен подводен дрон

Ким Чен Ун се хвали с тест на ядрен подводен дрон

Северна Корея показва мускули

Северна Корея засили военните си действия през последните седмици, протестирайки срещу провеждането на съвместни военни учения на САЩ и Южна Корея.

Той разкри нови, по-малки ядрени бойни глави и изстреля междуконтинентална балистична ракета, способна да удари навсякъде в Съединените щати.