Севернокорейският лидер Ким Чен Ун предположи, че властите в страната може да започнат ваксинации срещу COVID-19 през ноември, съобщи Fox News.

В реч в четвъртък пред националното събрание на Северна Корея той цитира предупрежденията на Световната здравна организация, че през зимата може да се наблюдава възраждане на заболеваемостта.

"Затова, заедно с отговорната ваксинация, трябва да препоръчаме на всички жители да носят маски, за да предпазят здравето си от ноември", каза той.

Северна Корея пак съобщи за случаи на треска, отрича да е COVID-19

Северна Корея пак съобщи за случаи на треска, отрича да е COVID-19

Заразените са установени в регион на границата с Китай

Северна Корея засега не е потвърдила прилагането на никакви ваксинации срещу COVID-19, въпреки че е внесла някои неуточнени ваксини от Китай тази година.

Миналия месец Ким обяви победа над COVID-19 и нареди премахването на максималните противоепидемични мерки, наложени през май, но трябва да се полагат усилия за запазване на това положение.

Северна Корея никога не е потвърдила колко хора са боледували от COVID, защото липсват средства за провеждане на широко тестване.

Вместо това докладва ежедневен брой пациенти с треска, като броят им се е увеличил до около 4,77 милиона от приблизително население от около 25 милиона. Но тя не е регистрирала нови подобни случаи от 29 юли и твърди, че броят на смъртните случаи е 74.

Северна Корея обяви победа над COVID-19

Северна Корея обяви победа над COVID-19

Сестрата на Ким Чен-ун посочи, че държавният глава също преболедувал COVID-19

Експерти, включително СЗО, поставиха под съмнение тези данни.