Комендантски час в Запорожие започна да действа в събота от 16:00 ч. и ще приключи в понеделник, 21 март, в 6:00 ч.

Местните власти препоръчват на жителите да не излизат по улиците и на други обществени места "от съображения за сигурност". Точните причина за толкова дългото блокиране не са оповестени. Властите в Киев обявяваха няколко пъти такъв ред, като обявиха, че са го използвали за да неутрализират диверсионни групи, навлезли в града и още преди началото на военното положение.

През последните дни хиляди хора пристигнаха в Запорожие от Мариупол, който продължава да е обстрелван от руските войски.

Днес ожесточени боеве се водят отново там - в Мариупол, където жителите са блокирани вече две седмици.

Водят се боеве за територията на завода "Азовстал", макар и да няма сигурна информация за това, подчертава BBC. Съобщенията от обсадения и обезсилен Мариупол са много оскъдни. "Азовстал" е огромен стоманодобивен завод, който се намира между квартал "Левия бряг" на Мариупол, за който вече се съобщава, че е превзет от руската армия, и центъра на града. Между него и центъра се намира река Калмиус.

Генералният щаб призна, че Украйна напълно е загубила достъпа до Азовско море.

Боеве се водят и край река Ирпен, където руснаците се опитват да укрепят позициите си. Река Ирпен всъщност тече в покрайнините на Киев, между град Ирпен и административната територия на столицата.

Украинските спасители са извадили телата на двама 7-годишни близнаци - момче и момиче - изпод развалините на общежитие в Чернигов, съобщи украинската Главна прокуратура.

16-годишно момче е загинало в резултат на експлозия в мина в Николаевска област.

От нахлуването на Русия в Украйна с тези последни жертви, загиналите по официални данни деца са 112. Вчера жителите на Лвов направиха почетоха най-малките жертви на войната - на един от централните площади родители наредиха 109 празни детски колички.

Снимка 567443

Източник: УНИАН

Генералният щаб на Украйна заяви тази сутрин, че руските военни променят тактиката си и за да компенсират неуспеха си в сухопътната операция, нанясят ракетни и бомбени удари.

Украинските военни твърдят, че все още няма съществена промяна по фронтовете.

При руския ракетен удар с крилати ракети "Калибр" по казармата край Николаев вероятно са загинали десетки украински военнослужещи, а руските войски са стреляли вчера от територията на съседната Херсонска област. Градът дори не е имал време да обяви навреме въздушна тревога. Ударен е и съседният град Вознесенск.

Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна твърди, че в резултат на артилерийския удар е загинал генерал-лейтенант Андрей Мордвичев, командир на 8-а комбинирана армия на Южния военен окръг.

Вероятно става дума за събитията около летището в Чернобаевка край Херсон, където, както заяви вечерта на 18 март съветникът на украинския президент Олексий Арестович, украинските войски за шести пореден път са успели да прикрият с огън руската групировка, която продължава да окупира мястото за пореден път

Руската армия не е съобщавала за жертви. Всъщност Руската федерация официално е съобщила веднъж за дадени жертви в Украйна - на 2 март.

Русия е използвала хиперзвукови ракети в Украйна

Русия е използвала хиперзвукови ракети в Украйна

Украйна съобщи за още един убит руски генерал