Камарата на представителите прие законопроект за укрепване на системата за социална защита и борба с климатичните промени на общата сума от 1.75 трилиона долара, съобщи VoA. Документът е приоритетен за администрацията на Джо Байдън. Предстои той да бъде дискутиран в Сената.

Законопроектът беше приет с подкрепата на 220 конгресмени, 213 бяха против.

Гласуването беше предшествано от рекордно дълга реч на лидера на републиканското малцинство в Камарата на представителите Кевин Маккарти, който говори в продължение на осем часа и половина.

Камарата на представителите прие инфраструктурния пакет

Камарата на представителите прие инфраструктурния пакет

Победа за президента Байдън

Засега не известно как ще гласува Сенатът. Демократите-центристи Джо Манчин и Кирстен Синема изразиха безпокойство по отношение на обема на инвестициите и някои от текстовете в документа. Размерът на средствата беше намален значително в сравнение с първоначалния план на демократите за 3.6 трилиона долара.

Президентът Джо Байдън определи гласуването в Конгреса като "поредна гигантска крачка" за изпълнение на неговия икономически план за създаване на работни места, намаляване на разходите и повишаване на конкурентноспособността на САЩ.

Байдън се похвали с по-добри от очакваното данни за заетостта в САЩ

Байдън се похвали с по-добри от очакваното данни за заетостта в САЩ

Безработицата в страната намалява, а заплатите растат