Камарата на представителите на американския Конгрес ще гласува през тази седмица за утвърждаване на разследването за импийчмънт срещу президента Донлад Тръмп - демократите продължават с официален вот, след като първоначално възразяваха срещу процедурата, предаде CNN.

Тази стъпка се предприема в отговор на твърденията на Белия дом и републиканците в Конгреса, че разследването за импийчмънт не е законно, тъй като не е получило официална санкция.

Гласуването ще се състои в четвъртък.

По-рано републиканците атакуваха законността на разследването за импийчмънт в съда.

Близо 300 агенти от службите и експерти зоват за импийчмънт на Тръмп

Близо 300 агенти от службите и експерти зоват за импийчмънт на Тръмп

Подписите са събрани от организацията National Security Action

През миналата седмица съдията Берил Хауъл от федералния съд във Вашингтон постанови, че Камарата на представителите не е задължена да приема формално решение, за да започне процедурата, и че разследването е законно.

Съдията задължи министерството на правосъдието да предостави на Конгреса пълния доклад от разследването на спецпрокурора Робърт Мълър по руската намеса в американската политическа система.

Председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси определи решението на съда като "още един удар срещу опитите на президента Тръмп да се постави над закона".