Камарата на представителите в американския Конгрес ще направи детайлен анализ на пропуските в сигурността, които са позволили на метежниците да нахлуят в Капитолия на 6 януари, съобщава CNBC. Медията се позовава на писмо от ръководството на долната камара, изпратено до шефовете на правоохранителните и разузнавателните служби.

"Тази все още продължаваща история показва примери за изумителна смелост от страна на някои членове на полицията на Капитолия, както и на други служители; на потресаващо предателство от престъпници, както и видими провали на високи нива - конкретно по отношение на готовността в сферата на разузнаването и сигурността." - се казва в писмото.

То е подписано от председателя на правната комисия Джерълд Надлър, председателя на комисията по разузнаването Адам Шиф, председателя на комисията по вътрешната сигурност Бени Томпсън и председателя на комисията по надзора и реформите Карълайн Малоуни.

ФБР разследва дали чужди правителства и организации са финансирали щурма на Капитолия

ФБР разследва дали чужди правителства и организации са финансирали щурма на Капитолия

Руска, китайска и иранска връзка

В обръщението законодателите призовават ФБР, Департамента по вътрешна сигурност, Националния център за борба с тероризма и директора на Националното разузнаване да предоставят документи и да проведат брифинги, с които да информират с какви данни са разполагали преди безредиците.

В медиите се появиха публикации, че охраната на Капитолия е знаела, че на 6 януари са възможни размирици във Вашингтон, но въпреки това беше нахлуването в Конгреса не беше предотвратено.

ФБР разкрило привърженици на Тръмп да подготовят въоръжени акции в цялата страна

ФБР разкрило привърженици на Тръмп да подготовят въоръжени акции в цялата страна

Някои целят провокиране на гражданска война...