Депутатите в Индия, премиерът Нарендра Моди, президентът Рам Натх Ковинд намаляват заплатите си с 30% до края на годината в подкрепа на борбата с новия коронавирус (COVID-19), съобщава "Ройтерс". 

Правителството на Индия, оглавявано от министър-председателя Моди, одобри постановление, с което се намаляват заплатите на депутатите с 30 процента до края на годината в контекста на разпространението на коронавируса.

Строгите мерки срещу COVID-19 в Индия водят до човешки трагедии

Строгите мерки срещу COVID-19 в Индия водят до човешки трагедии

Хиляди работници пътуват пеша до родните си места

Според министъра на информацията на страната Пракаш Джавадекар всички спестени пари ще бъдат депозирани в консолидиран фонд и няма да могат да бъдат теглени без одобрението на парламента.

"Всички членове на парламенти, министър-председатели, министри почувстваха, че благотворителността трябва да започне у дома. Затова решихме, че ще намалим заплатата си с 30%. По същия начин, губернаторите в страната също няма да вземат 30% от заплатата си и надбавки до края на годината", отбеляза Джавадекар.

Правителството също така обяви прекратяването на схемата на парламента за развитие на регионите за две години, което ще осигури на правителството 1,1 млрд. долара за борба с пандемията.

Индия 21 дни под пълна блокада заради коронавируса

Индия 21 дни под пълна блокада заради коронавируса

"Забравете да излизате"

Към момента според данните на Световната здравна организация в Индия има 3 374 регистрирани заразени и 77 починали.

По-рано днес пък индийското здравно министерство съобщи, че броят на жертвите е достигнал 109 души, докато 490 души са дали положителна проба през последните 24 часа, с което общият брой на заразените е 4 067 души.

Индия затвори границите за туристи

Индия затвори границите за туристи

Забраната ще влезе в сила от утре