Премиерът на Косово Рамуш Харадинай благодари на българския си колега Бойко Борисов за "принципната позиция по отношение на Косово и правото му да бъде част от европейското семейство", съобщава македонската агенция МИА, цитирана от БГНЕС.

Харадинай написа в профила си във "Фейсбук", че решението за провеждане на бъдеща среща на страните от Западните Балкани в България и Северна Македония прави Берлинския процес още по-значителен за региона.

Привикваме посланика на Сърбия заради нападки на Дачич по адрес на Борисов

Привикваме посланика на Сърбия заради нападки на Дачич по адрес на Борисов

Проблемът отново се върти около Косово

"Косово е важна част от този процес и стои на страната на съюзниците за интеграцията на региона в Европейския съюз. Взаимното признаване със Сърбия в съществуващите граници ще отвори нашите перспективи. Силно подкрепям визията на министър-председателя Борисов за всеобхватна Европа, която надхвърля манталитета от миналия век, причинил трагедии и прецеденти. Без участието на всички страни от Западните Балкани като неразделна част от европейското семейство, ЕС няма да бъде завършен. Благодаря Бойко!", пише Харадинай.

Захариева иска извинение от Ивица Дачич заради нападките по адрес на Борисов

Захариева иска извинение от Ивица Дачич заради нападките по адрес на Борисов

Според нея трябва да има по-малко емоции и да не се говори така за съседна държава

Вчера сръбският външен министър Ивица Дачич нападна Борисов, че трябва "да зачита позицията на ЕС относно независимостта на Косово и да не дава уроци на новия еврокомисар по външната политика Жозеп Борел".