Руското министерство на отбраната коментира многобройните съобщения за пробив на руската отбрана в няколко участъка на фронтовата линия, които се разпространяват в телеграм канали през последните няколко часа, съобщи Би Би Си.

Руското министерство на отбраната коментира многобройните съобщения за пробив на руската отбрана в няколко участъка на фронтовата линия, които се разпространяват в провокативните телеграмни канали през последните няколко часа.

"Разпространените от отделни телеграм канали твърдения за възникването на "пробиви в отбраната" в различни участъци на линията на съприкосновение са неверни", заяви министерството в съобщение, публикувано в канала му в "Телеграм".

След това военните предоставят списък на районите, в които според Министерството на отбраната или няма активни бойни действия, или руските войски водят успешни боеве.

По-рано основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че украинските въоръжени сили са пробили отбраната по фланговете край Бахмут. Тази информация беше потвърдена и от украинските военни.

В последния доклад на руското министерство на отбраната за ситуацията в Бахмут обаче се казва, че "три опита на противника да проведе разузнаване в посока Донецк са били осуетени, а осем атаки на ВСУ срещу руските позиции са били успешно отблъснати.

"Щурмовите части продължават да освобождават западната част на Артемовск (както руските власти наричат Бахмут - бел. ред.) с подкрепата на авиацията и артилерията.

Руските военни канали: Настъплението на Украйна започна

Руските военни канали: Настъплението на Украйна започна

Няма потвърждение

В доклада на Министерството на отбраната не се споменава за ролята и действията на ЧВК "Вагнер".

В контекста на военните действия Би Би Си не може да потвърди достоверността на изявленията на официалните органи на воюващите страни.