Русия не е готова да сподели отношението на американския президент Барак Обама към Русия. Това обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от руски медии.

Русия изразява съжаление за конфликтния подход на Барак Обама към Русия, подчертан в неотдавнашното му изявление, допълни Песков.

Във вторник Обама заяви, че Вашингтон увеличава военното си присъствие в Европа, „за да успокои съюзниците от НАТО в светлината на особено нарасналите агресивни действия от страна на Русия”.

Ние не споделяме подобен конфронтационен подход, ние съжаляваме за този възглед, който е въплъщение на конфронтацията. Освен това, разбира се, ние изразяваме нашето специално съжаление относно обстоятелството, че ние говорим за изграждане отвъд океана на конфронтационно отношение на европейските държави”, коментирал Песков пред репортери.

Отношенията между Русия и САЩ се изостриха на фона на кризата в Украйна. Вашингтон и съюзниците му обвиняват Москва за "наливане на масло в огъня" в конфликта и въведоха няколко кръга от санкции срещу Русия. Москва последователно отрича обвиненията.