Собственик на "двореца" в Геленджик на брега на Черно море е един или няколко предприемачи. Това обяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от "Новости".

Вчера руският президент Владимир Путин, отговаряйки на въпроси по време на среща със студенти, каза, че не е гледал филма на руския опозиционер Алексей Навални за "двореца" в Геленджик, тъй като нямал време, а бил прегледал видеоподборки, подготвени за него от неговите помощници. Той увери, че нищо от имуществото от разследването на Навални не принадлежи и не е принадлежало нито на него, нито на негови роднини.

Путин с първи коментар: Не притежавам дворец, опитват се да промиват мозъци

Путин с първи коментар: Не притежавам дворец, опитват се да промиват мозъци

Подобна информация се разпространява от повече от 10 г.

"Що се отнася до собствениците на този обект, трябва да се съгласите, че по-скоро е очевидно, че собственикът е предприемач. Всъщност това е голям обект, добре известен в Геленджик. И един или няколко души пряко или косвено притежават този обект", отбеляза Песков пред репортери.

В същото време говорителят на Кремъл заяви, че имената на собствениците нямало да бъдат разкрити, тъй като това било некоректно.

Той също така посъветва журналистите, които попитаха защо над обекта има зона, забранена за полети и защо "дворецът" се охранява от Федералната служба за охрана (ФСО), да уточнят това директно с ведомството.

Филмът на Навални за двореца на Путин вече има над 75 млн. зрители

Филмът на Навални за двореца на Путин вече има над 75 млн. зрители

Участък от крайбрежната ивица е обявен за забранена зона...