Кремъл отхвърли "лъжите", че руският президент Владимир Путин е имал двойници, които са го замествали, докато той самият през голяма част от времето е бил скрит в ядрен бункер, съобщава "Ройтерс".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изброи "измислиците" за Русия в своя реч относно историята на страната след падането на Съветския съюз през 1991 г., причините за войната в Украйна и предполагаемото коварство на западното общество.

"Вероятно сте чували, че той (Путин) има много двойници, които работят вместо него, докато той седи в бункер", заяви Песков на конференция в Москва, след което се усмихна и добави: "Поредната лъжа".

"Саме виждате какъв е нашият президент: той винаги е бил и е свръхактивен - работещите с него трудно могат да му насмогнат", изтъкна той.

"На енергията му може само да завиждаме. На здравето му, дай Боже, може само да се надяваме. Разбира се, той не седи в никакви бункери. Това също е лъжа", категоричен бе Песков.

Двойник на Путин посетил Херсон и Луганск?

Двойник на Путин посетил Херсон и Луганск?

Според Киев, невъзможно било истинският президент да направи такова посещение

Кремъл многократно е отхвърлял спекулациите, че 70-годишният Путин - лидер на Русия от 1999 г. насам, е болен.

По време на държавно посещение в Москва миналия месец китайският президент Си Дзинпин изрази увереност пред Путин, че избирателите ще го подкрепят отново на президентските избори през 2024 г. Путин все още не е разкрил дали ще се кандидатира за нов мандат.

Когато за първи път дойде на власт, Путин се зарече да сложи край на хаоса, обхванал постсъветска Русия през 90-те години на миналия век. Нахлуването в Украйна обаче е най-сериозната военна криза, с която лидер на Кремъл се е сблъсквал след съветско-афганистанската война от 1979-89 г.

Конфликтът в Украйна постави началото на най-сериозната конфронтация със Запада след Кубинската ракетна криза от 1962 г., а Путин обеща да пренасочи страната си от Запада към Китай.

Путин: Преди 20 г. ми предлагаха да имам двойник, но отказах

Путин: Преди 20 г. ми предлагаха да имам двойник, но отказах

Все още предпочита обикновени (аналогови) апарати пред модерните мобилни телефони