В понеделник Кремъл отхвърли спекулациите на западните медии, че Русия стои зад поредица от атаки срещу френската железопътна система и каза, че западните медии често се опитват да обвинят Москва за всичко без доказателства, предава Ройтерс.

Саботьори удариха железопътната мрежа на Франция в поредица от атаки преди зазоряване в страната в петък, причинявайки хаос в пътуванията и разкривайки пропуски в сигурността само часове преди церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж.

Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманен каза в събота, че не може да изключи чуждестранно участие в саботажа, при който бяха повредени сигнални станции и кабели във високоскоростната железопътна мрежа на страната, а някои западни медии обвиниха Русия, докато други предположиха, че по-вероятните виновници са леви активисти.

Попитан за медийните спекулации, че Русия стои зад атаките, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред репортери: "Това са само последните фалшификати - още необосновани обвинения".

Захарова за Олимпиадата във Франция: Триумф на либерализма

Захарова за Олимпиадата във Франция: Триумф на либерализма

След отнетите акредитации за журналисти

Припомняме, че днес по-рано бе съобщено за саботаж, засегнал френски телекомуникацинни компаннии

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен съобщи, че един крайноляв екстремист е арестуван. във връзка със саботажа на високоскоростната железопътна мрежа на Франция.

Писмо, с което се поема отговорност и съдържа препратки към ултралеви групи, е било изпратено до няколко френски и международни медии, съобщи Le Parisien в събота вечерта.

Предполагаемите извършители са поели отговорност за палежите в петък и се предполага, че мотивът им е бил да осуетят Олимпийските игри.

"Вие го наричате празник? Ние го виждаме като празник на национализма, гигантска инсценировка на подчиняването на населението от държавите", цитира вестникът писмото.

Франция задържа руснак за планирани атаки на Олимпиадата

Франция задържа руснак за планирани атаки на Олимпиадата

Не се дават детайли около самоличността му