Френският президент Еманюел Макрон действа по план за "триумф на либерализма". Това заяви пред ТАСС официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова. Така тя коментира отнемането на акредитациите на журналисти на агенцията на Олимпиадата.

"Но няма да бъдете ухапани от плъхове, няма да хванете E. coli в Сена и няма да бъдете подлудени от психично болни духове. Струва ми се, че можем само да се радваме за Макрон: всичко е така върви по план - триумфът на либерализма", каза тя.

Френските служби за сигурност отказали над 4000 акредитации за Олипиадата в Париж

Френските служби за сигурност отказали над 4000 акредитации за Олипиадата в Париж

Причината - опасения за шпионаж и кибератаки

По-рано организационният комитет на Олимпийските игри в Париж лиши четирима журналисти от ТАСС от техните акредитации, позовавайки се на решение на френските власти. Полученият документ не съдържа подробности, а само връзка към Френския кодекс за вътрешна сигурност.

Френските служби за сигурност обявиха, че са отказали над 4000 акредитации за Олипиадата в Париж поради опасения за шпионаж и кибератаки. 

Около стотина чужди агенти са опитали да получат акредитация за най-голямото спортно събитие, използвайки различна професия.